poloskairtás rendkívül komplex munkát igényel, ezért komolyan kell venni! Kizárólag a különböző módszerek kombinálásával és az irtási folyamat pontos betartásával lehet pozitív eredményt elérni. Ezenkívül nagyon fontos a kezelendő terület állapota.

5 befolyásoló tényező az ágyi poloskairtásnál:

1. Zsúfolt lakás:

Az ágyi poloska rejtőzködő életmódot él. Fénykerülő rovar, ezért nappal hézagokban, repedésekben bújik meg. Ágyak, kanapék, fotelek, asztalok és egyéb bútorok, tárgyak bezsúfolása, illetve az ágytakarók vagy szőnyegek egymásra rétegezése, rengeteg búvóhelyet biztosít számukra.

2. Nedvszívó (porózus) felületek:

A felhasznált irtószerek hatástartósságát jelentősen befolyásolják a kezelt felületek állaga. A szőnyegpadló, tapéta, illetve a poros, takarítatlan felületek negatív hatással vannak az irtószerek felületi megtapadására.

3. Behurcolás:

Ha, Ön oly környezetben tartózkodik, ahol az ágyi poloska jelenléte van, bármikor visszahordhatja a lakásába.

4. Szomszéd:

Amennyiben úgy felszaporodik az ágyi poloska a lakásban, hogy kinövi az életterét, elindul új táplálékot és búvóhelyet keresni a környező lakásokba (társasházak). Útvonalai a csőáttörések, villanyvezetékek, stb., de akár a nyári melegben az ablakon keresztül is átvándorol.

5. Előírások be nem tartása:

Ágyi poloskairtás után mindig átadunk egy „Tájékoztató az ágyi poloskairtás utáni teendőkről” című dokumentációt . Tapasztalatunk szerint a megrendelők 80%-a nem tartja be.

Összegzés:

– Szüntessük meg a zsúfoltságot. Lomtalanításkor mindig erős zsákban, ragasztó szalaggal jól lezárva távolítsuk el az otthonunkból a tárgyakat. Figyelve arra, hogy a lépcsőházat ne fertőzzük meg. Poloskás bútor eltávolítását figyelmeztető felirattal lássuk el: Vigyázz! Ágyi poloskával fertőzött!”

– Ágyi poloskairtás megrendelése előtt mindig végezzünk egy nagy takarítást, hogy a tiszta felületet tudják kezelni a poloskairtó cégek.

– Tájékozódjunk a munka és vendég köreinkben.

– Kommunikáljunk a szomszédainkkal.

– Tartsuk be az előírt teendőket.

Az ágyi poloskairtás közös munkát igényel!

Poloskairtás

Írta: Kiss Attila egészségügyi kártevőirtó és fertőtlenítő szakember

www.bugzero.hu

#poloska #poloskairtas #bugzero