A darázsfészek

A darazsak társadalomba rendeződve élnek. A kolóniában egy királynő és sok (akár több ezer) dolgozó lakik, akik közös fészket építenek egy papír szerű anyagból. A papírt növényi anyagok megrágásával készítik elő, amit megformáznak, és a fészekhez ragasztanak.

A kifejlett darazsak télen elpusztulnak, csak a királynők telelnek át. Az őszi születésű nőstények májusban aktivizálódnak a rejtekhelyükön, és első dolguk, hogy megfelelő helyet találjanak a fészküknek.

A darázsfészek bolygatása szakértelem és védőfelszerelés nélkül életveszélyes is lehet!

FONTOS! Aktív darázsfészek bejáratát soha nem szabad betömni, mert a darazsak berághatják magukat a lakótérbe!

darázsfészek
További hasznos infók a darazsakról!

Darázsirtás látható fészek esetén

Látható darázsfészek esetén az irtás végezhető porozással, permetezéssel, hideg-ködképzéssel és ULV aeroszol használatával. Mindig a fészek elhelyezkedésétől függően választjuk ki, hogy melyik módszert alkalmazzuk. A munka elvégzése után mindig összetakarítjuk a maradványokat és a fészket is elszállítjuk.

BugZero Garancia

A lekezelt fészekre és annak helyére teljes év végi garanciát vállalunk!

darázsirtás

Darázsirtás rejtett fészek esetén

Rejtett fészek esetén, ha nem egyértelmű, hogy hol található a fészek, akkor először egy speciális endoszkópos kamerával megkeressük és behatároljuk a fészek pontos helyét. Ezt követően egy nagy nyomású ipari gép segítségével speciális rovarirtó porozószert juttatunk a fészekbe.

A rejtett darázsfészket minden esetben bontás nélkül irtjuk ki!

A közhiedelemmel ellentétben egy már kihalt és üres darázsfészekbe soha nem költöznek vissza a darazsak. A biztonság kedvéért az irtás után a berepülő nyílásokat tömítő anyaggal el kell zárni. Ez egy fontos és költséghatékony megoldás a megelőzésre.

darázsirtás

Darázsirtás permetezéssel

Darázsirtás porozással

Endoszkóp kamera vizsgálat

Darazsak telepedtek be az otthonába?

Ne várjon a királynő kilakoltatásával! Mi garantáltan megoldjuk Önnek a problémát!

Az utóbbi években megfigyelhető, hogy szokatlanul sok darázs költözik be a városokba, házakba. Irtásuk kifejezetten veszélyes, ezért minden esetben hívjon szakembert! Ne várjon amíg elszaporodnak, hívjon minket ha beköltöztek otthonába a darazsak!

06 70 940 5863

Ajánlatkérés

Darázspók - Professzionális darázsirtás

A Darázspók a BugZero egészségügyi kártevőirtással foglalkozó vállalkozás kizárólag darázsirtással foglalkozó professzionális szolgáltatása. További információ honlapunkon: