Egy kutatás szerint (NPMA) a következő kártevő rovarok tartoznak a „kifejezetten nem szeretjük” kategóriába.

1. Ágyi poloska

A gondolat, hogy éjjel álmunkban rovarok táplálkoznak belőlünk elegendő ahhoz, hogy bárkiben félelmet keltsen az ágyi poloska. Az elmúlt évtizedben az ágyi poloska száma nőtt és ma már öt amerikaiból legalább egy biztosan hallott róla vagy netán találkozott is vele saját otthonában. Sajnos szinte észrevétlenül képesek elbújni a lakás bármely pontján. Csak a csípésekre utaló jelekből sejthetjük laikusként, hogy ágyi poloskához van szerencsénk. A „csináld magad” intézkedéssel az esetek 99 %-ában semmire sem megy a kétségbe esett házigazda. A minél korábbi szakszerű kezelés igen fontos ebben az esetben is. Minél tovább kísérletezünk, annál több ágyi poloskánk lesz és a szakembereknek annál nehezebb lesz megszüntetni a problémát.

2. Csótány

A visszataszító megjelenésük, a különös túlélési taktikájuktól minden háztulajdonos rémévé válik a csótány. Ezek a rovarok nemcsak esztétikai szempontból váltak üldözötté, hanem a jelentős egészségügyi kockázatuk miatt is. Sok típus van amely baktériumokat és egyéb kórokozókat terjeszt. Ezenkívül allergiás reakciókat és asztmás rohamokat is kiválthatnak főleg gyerekeknél. A csótány elleni védekezés leghatékonyabb módja az otthoni környezetben felhalmozódó nedvesség kiküszöbölése.

3. Házi légy

Kétségkívül az egyik legbosszantóbb kártevő. Nyitott ablakokon, ajtókon bejutva a lakótérbe, nem kívánatos zümmögésükkel sok embert az „őrületbe tudnak kergetni”. Ha ez mind nem lenne elég, arról is ismertek, hogy szennyezik az élelmiszereinket. Több, mint 100 különféle betegséget okozó mikro-organizmust terjesztenek. Ezért is fontos a házunk tisztaságára és a hulladék megfelelő kezelésére nagyobb figyelmet fordítanunk.

4. Tetű