A BBC dokumentumfilmjében Dr. James Logan saját magát feláldozva bemutatja, hogy hogyan is táplálkozik az ágyi poloska.

A film egyik nagy haszna, hogy alaposan megfigyelhetjük az ágyi poloskát, mert sokan még mindig azt sem tudják, hogyan néz ki ez a rovar (Hála istennek!). Napjainkban sajnos pedig egyre nagyobb problémát okoz és hihetetlenül gyorsan terjed.

Mi az a fontos tényező, amit a filmből szakmailag leszűrhetünk?

Láthatjuk, hogy amikor az ágyi poloska teleszívja magát vérrel, esetlenné válik. Le is esik a doktor alkarjáról és alig tudja vonszolni magát. Ez a tényező az irtás hatékonyságának növelésében nagyon fontos!
Nevével ellentétben az ágyi poloska nem csak az ágyban bújik meg. Rejtőzködő életmódot folytatva elbújik bárhova (ezért hatástalan az ágy leselejtezése).
Elbújik a szekrényekbe, a könyvek közé, a villanykapcsolókba és konnektorokba, sőt még akár a laminált padló alá is!

Mivel vérrel teleszívott állapotban, még egy csiga is sírva röhögne a gyorsaságától, szinte biztos, hogy az ágy közelében fog megbújni. Ez a tényező, nemcsak nekünk szakembereknek fontos, hanem Önnek is jó hír! Emiatt tudjuk eredményesen megtalálni őket és likvidálni minél hamarabb!

Tehát MIT NE TEGYEN, ha ágyi poloskával fertőzött a szobája:

  • NE próbálja meg saját maga kiirtani, mert csak szétkergeti a rovarokat!
  • NE költözzön át másik szobába, mert vándorlásra készteti a poloskákat és úgyis megtalálják Önt, ezáltal új fészkelőhelyet biztosítva nekik!
  • NE dobjon ki semmit, mert úgyis maradnak a szobában, így meg kell várni, még újra az ágyba fészkelnek!

MIT TEGYEN, ha túlzsúfolt az ágyi poloskával fertőzött szobája:

  • A szoba közepén egy nagyobb szabad helyet kell biztosítani, mivel az ágyat szét kell szedni és fel kell borítani, hogy rendesen le tudjuk kezelni.
  • Pakoljon át mindent a szoba túlsó oldalára és várni kell legalább 3 napot az irtás megkezdéséig, hogy a poloskák újra vissza fészkeljenek az Ön közelébe.
  • Sajnos ez furcsán fog hangzani, de Ön lesz a csali és a tartós méreg mezővel lekezelt ágy lesz a csapda!

MERT AZ ÁGYI POLOSKA IRTÁSNÁL A LEGFONTOSABB: VAGY KIÍRTJUK AZ UTOLSÓ DARABIG, VAGY KEZDŐDIK ELÖLRŐL AZ EGÉSZ!