darazsak a fészküket az időjárási viszontagságoktól védett helyeken építik. Fészkelési helyeik többnyire a következők: padlásokon, ablakok és a fal találkozásánál, redőnytokban, szigetelésben, cserepek alatt, eresz alatt, lámpabúrákban, ragalja dobozolásában, postaládákban, földben, bokrokon, sövényben, faodvakban, farakásban, stb.

A fészkelési helyek a darázsfajoktól függően eltérőek lehetnek, melyről bővebben itt olvashatsz!

A darázsfészek elhelyezkedése szemrevételezéskor kétféle lehet: Látható darázsfészek, illetve nem látható darázsfészek, vagyis rejtett fészek.

1. Látható darázsfészek

Azt hiszem ezt nem kell tovább ragozni, mivel a megnevezés is egyértelműen közli, hogy a darázsfészek szabad szemmel látható. Ott lóg a padlás gerendán, eresz alatt, stb., tehát pontosan be tudjuk határolni a helyét.

darázsfészek

Látható német darázsfészek a padláson

2. Rejtett darázsfészek

Rejtett darázsfészek esetén szabad szemmel nem látható a fészek. Csak annyit látunk, hogy darazsak röpködnek a ház körül, de fészek nincsen sehol. Itt le kell szögeznem, hogy hatékony darázsirtást csak is kizárólag darázsfészek kezeléssel tudunk elérni! Attól még, hogy rengeteg darázs van a ház körül, nem biztos hogy van megoldás! A darázsfészek lehet akár több házzal is arrébb, csak bizonyos, számukra kedvező körülmények odavonzzák őket (pl.: gyümölcsök, víz, stb.).

lódarázs

Rejtett lódarázsfészek a falban

Akkor honnan tudjuk meg, hogy nálunk van a rejtett darázsfészek?

Kell, hogy legyen egy olyan pont a ház körül, vagy ahol a darazsak feltünően sokan vannak, ahol a darazsak kirajzanak! Már az előzetes telefonos megkereséskor megkérjük a kedves ügyfelet, hogy szánjon rá egy pár percet és járja körbe a házat. Ha talál egy olyan pontot, ahol szinte percenként, vagy akár másodpercenként (függ a kolónia egyed számától) ki-be röpködnek a darazsak, akkor ott bizony rejtett darázsfészek épűl! Ezeket a pontokat nevezzük behatolási kapunak, másnéven röplyuknak. Ezek lehetnek a ragalja dobozolásban, cserép alatt, redönytoknál, farakásban, stb. A többi már a mi dolgunk 🙂 Ezeket a pontokat soha nem szabad betömni!

Rejtett darázsfészek irtását minden esetben bontás nélkül végezzük, teljes év végi Garanciával!

Darázsirtás megrendelése esetén hívja a következő számot: 06-70-940-58-63

Keresse fel a kizárólag darázsirtással foglalkozó tematikus honlapunkat: www.darazspok.hu