Tavasszal a természet újjáéled. Rügyeznek a fák, virágba borulnak a növények, hosszabbodnak a nappalok és az erőteljesebb napsütés, a tavasz illata minket is pozitív energiával tölt fel. Viszont ez a pozitív energia nemcsak minket tölt fel tavasszal, hanem a sok bosszúságot okozó hangyát is. Megoszlanak a vélemények, hogy a hangya hasznos vagy inkább ártalmas-e? Azonban az biztos, hogyha az otthonunkat célozzák meg táplálék-, és folyadékszerzés céljából, esetleg még fészkelési rakóhelynek is tekintik, akkor bizony a hangyák számunkra jelentős kártételeket okozhatnak!

Ezért van is 4 okunk, hogy miért védekezzünk a hangyák ellen:

1. Tönkreteszik az élelmiszereinket

A hangyák gyakorlatilag mindenevők, de elsősorban az édes, cukortartalmú élelmiszereket részesítik előnyben. Van egy olyan hipotézis, hogy a földön csupán két féle élőlény tart házi állatot. Az emberek és a hangyák. A levéltetvek ürüléke ízletes édes nedü a hangyák számára és gondozzák, terelgetik őket az eső elől, sőt védelmezik is a támadóiktól, mint példáúl a katicabogaraktól.

Számunkra akkor válnak idegesítővé, mikor bejönnek a házunkba és ellepik a konyhaszekrényeinket csemegézni. Imádják a cukrot, az üdítőket, szörpöket, mézet és egyéb cukortartalmú finomságokat. Elég, ha csak a konyhapultra kikerül ezekből a csemegékből egy kevés és máris ott is vannak tucatjával. Ezek után nyilván már nem szívesen fogyasztunk ezekből az élelmiszerekből és kidobásra kerülnek.

Élelmiszerek közelében a hangyairtás kizárólag gélezéssel történik, mely teljesen biztonságos az élelmiszereinkre!

2. Fertőző kórokozókat terjeszthetnek

Élelmiszereinken kívül a hulladéktárolókat és egyéb szennyezett területeket is szívesen látogatják. Bizonyított tény, hogy mechanikus úton, vagyis a testükre tapadva kórokozók terjesztői lehetnek. Elsősorban kórházakban és élelmiszeripari egységekben jelenthetnek veszélyt. Ezért is nevezzük a hangyákat egészségügyi kártevőnek.

Nekünk sem lehet egészséges, ha például a ház mellet a kukát régebben ürítettük ki és a benne rothadó élelmiszer maradványok után a tiszta konyhánkban, szekrényekben, evő-, és ivóeszközeinken, illetve élelmiszereinken mászkálnak!

3. Tönkretehetik a ház szerkezetét

Egy nagy méretü hangyaboly, tönkre teheti akár a ház szerekezetét is! Jártunk már olyan házban, ahol a konyhában úgy kirágták a hangyák a méregdrága fugát a járólap között, hogy mozogtak a járólapok. Mondanom sem kell, hogy a kedves megrendelő már tiszta ideg volt. A legnagyobb károkat a faodvasító lóhangya tudja okozni. Kirágja a szigetelést és szétporlasztja a fa szerkezetü elemeket, például gerendákat, korlátokat és egyéb faanyagokat a házban.

Itt megemlíteném, hogy a faodvasító lóhangya irtása az egyik kedvenc szakterületem 🙂 Egyedi módszereinkkel egy csapásra megoldjuk a problémát!

faodvasító lóhangyáról bővebben itt olvashatsz.

4. Undorkeltés

Itt most nem arról beszélünk, hogy látunk egy-egy hangyát a házunkban, aztán eltapossuk őket és jól van. A felderítő hangyák, amennyiben gazdag táplálék forrást találnak, esetleg vizet, kommunikációra feromonokat használnak a társaik számára és nagy tömegekben jelenhetnek meg. Ez a jelenség a legtöbb emberben undorkeltést válthat ki.

Nem csak a konyhában, de a fürdőszobában vagy akár a hálószobában is százával megjelenhetnek, ha például ott dísznövényeket tartunk!

hangya a házban

Hangyaboly a hálószoba sarkában

Hangyairtás speciális módszereket és különleges szakértelmet igényel. Ne becsülje le az ellenfelet, mert amilyen apró, olyan nehéz kiirtani. Válassza a BugZero-t és garantált eredménnyel megoldjuk a problémát!

Megrendelés esetén hívja a következő számot: 06-70-940-58-63

Bugzero logo

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Kiss Attila egészségügyi kártevőirtó és fertőtlenítő szakember

#hangya #bugzero