Nem számít, hogy tél vagy nyár, a komisz hangya, úgyis nálunk hál!

Tavasztól elsősorban táplálék-, és folyadékszerzés (ez inkább a nyári kánikulában jellemző) céljából látogatják otthonainkat. Ennek köszönhetően látjuk rendszerint a hangyákat , konyhában, vizesblokkokban (fürdő, wc, stb.) masírozni. Hajszál híján periodikussá válik, ahogy mindennap ellepik a kenyerünket, konyhaszekrényünkben a cukrot, stb., és a fürdőben, mintha segítségül szolgálva mutatnák, hogy merre találjuk a vizet.

Ősztől a melegebb hőmérséklet miatt húzódnak be hozzánk a hangyák . Mint, a legtöbb rovarnak, a hangyának is degradál a hideg, ennek dacára, ha már úgyszólván a szomszédban vagyunk, konok módon osztozik velünk a melegen.

Nézzük, hogy ki is ez a komisz Hangya?

A hangyák családja a társas életű hártyásszárnyúak rendjébe tartozik, példaként a darazsak .

Tudtad, hogy a hangyákdarazsak rokonai?

Különleges életmódjuk és sokszor az emberhez hasonló szokásaik vannak!

  • Szervezett állam
  • Bámulatos építmények
  • Vándorlás
  • Vérengző csaták

A dolgozók szárnyatlan, fejlett rágó szájszervű, csökevényes petefészkű nőstények. A fiatal nőstények általában szárnyasak, és csak időszakosan fordulnak elő. A Nászrepülést (szárnyas hangyák) és megtermékenyítést követően szárnyaikat levetik. A megtermékenyített nőstények a „Királynők”! A Királynők új kolóniát alapítanak! A hímek, szárnyukat levedlik és hamarosan elpusztulnak. A megtermékenyítetlen nőstényekből lesznek a dolgozók.

A komisz hangya károkozásai:

  • Élelmiszereink tönkretétele (rágás, rongálás)
  • Élelmiszereink szennyezése (mivel szívesen látogatják hulladéktárolóinkat is, így kórokozókat is átvihetnek táplálék forrásunkra..)
  • Műszaki rongálás (kirágják a fugát a járólap, csempe között, könnyűszerkezetes ház tönkretétele-pl.:- fa odvasító lóhangya).

Ne várjon, hogy a hangyák megkeserítsék az életét! Hangyairtást bízza szakemberre! Engedélyköteles irtószerekkel és speciális módszerekkel (permetezés, gélezés, porozás) megoldjuk a problémát!

Hívja a következő számot: 06-70-940-58-63

Garantált minőség, hosszú hatástartósság!

Írta: Kiss Attila egészségügyi kártevőirtó és fertőtlenítő szakember

#hangya #hangyairtás #bugzero