Poloskairtás megkezdése elött egy lényeges kérdés, amire egy beszélgetés során a kedves ügyféllel megpróbálunk válaszokat keresni, hogy lokalizálni tudjuk a probléma eredetét.

Hogyan kerülhetett be az ágyi poloska az otthonába?

Vitt haza az elmúlt időszakban bútorokat, tárgyakat, ruhákat, könyveket, stb.? Volt-e nyaralni, táborozni, esetleg kórházban, vagy egyéb olyan helyen, ahol gyakran megszállnak az emberek? Ha igen, akkor össze lehet kapcsólni az esetet a probléma megjelenésével? Vannak információi arról, hogy esetleg jelen van-e az ágyi poloska a házban (pl.:társasházak)?  Vendégköreiben (pl.: családtagok) volt már ágyi poloska? Ezek fontos kérdések, hogy megállapítsuk, hogyan került be az ágyi poloska az otthonába!

Először is a legfontosabb, hogy alapvetően kétféle módon terjed az ágyi poloska: aktív és passzív módon. Ezen belül több lehetséges közlekedési csatornán keresztül is megérkezhet a lakásunkba.

Passzív úton, vagyis mi magunk hurcoljuk be a lakásba:

  1. Tárgyakkal, pl.: bútorok, könyvek, ruhák, berendezési tárgyak, stb. Ezekben a tárgyakban lehet élő ágyi poloska, de az is elég, ha csak egy ágyi poloska pete van benne. Az ágyi poloska pete szinte észrevehetetlen és miután bekerült az otthonunkba, ott fog kikelni.
  2. Ritkább eset, viszont valós veszélyforrás, amikor mi magunk hurcoljuk be, például tömegközlekedési eszközökről (vonat, busz, villamos, stb.).

Aktív módon, vagyis a saját lábán bevándorol a szomszédból (pl. társasházak esetén):

  1. Kezeletlen lakásban, egy idő után úgy felszaporodik az ágyi poloska, hogy kinövi az életterét és elkezd vándorolni.
  2. Vándorlásra kényszerítheti egy olyan helyzet is, mikor táplálék nélkül marad, pl.: üresen marad a fertőzött lakás.
  3. Közlekedési útvonalai a villanyvezetékek, csőáttörések, stb., de a nyári melegben, az ablakon kimászva átvándorol a szomszéd ablakán keresztül is.

A BugZero átlag havi 50-70 db lakást mentesít az ágyi poloskáktól, így kifejezetten felkészültek vagyunk a probléma megoldására! Minőségi irtószerekkel, ipari gépekkel, széleskörű elméleti és gyakorlati tudománnyal, hatékony megoldást tudunk nyújtani az ágyi poloskák elleni küzdelemben!

Az ágyi poloska terjedéséről bővebben itt olvashatsz!

poloskairtás

Írta: Kiss Attila egészségügyi kártevőirtó és fertőtlenítő szakember

#agyi #poloska #poloskairtás #bugzero